Bij Bicicletas Mendiz produceren en verkopen ze fietsen sinds 1984 in Spanje

De zonen van de oprichter, Eusebio Vélez De Mendizábal, zijn snel na de oprichting met hem gaan samenwerken en zijn steeds mee geëvolueerdde in de veranderende behoeften van de markt. Waarbij ze altijd de kenmerken van het merk hebben behouden, en vooral het behoud van de kwaliteit en het genereren van een weerwaarde in de fietsontwerpen.

Historisch gezien is het merk steeds gericht geweest op renners en sportievelinge, bij wie ze nog altijd een uitstekende reputatie hebben dit als een firma van wielrenners voor wielrenners. 
Dit is zo omdat ze met frames voor hoge en middellange afstanden werken, en waar de klant de mogelijkheid heeft zijn fiets aan te passen aan een reeks afwerkingen* .

In 2018 besluit een reeks nieuwe ondernemers om deel uit te maken van het bedrijf, wat het enthousiasme brengt om het project van internationalisering van het merk aan te pakken maar met de essentiële waarden van het bedrijf te behouden.

De eerste mountainbikes zijn ondertussen geleverd.

Ze hebben een mooi en uitgebreid gamma MTB, Race- en gravelfietsen en daarboven een mooie collectie E-bikes in race en MTB, met bij vele modellen een mogelijkheid tot het zelf configureren van de fietsen (ook het lakwerk).u kan dit doen op de website van Mendiz opgelet de prijzen op de site zijn niet van toepassing in Belgie wegens oa een ander BTW regime in Spanje. (maar zijn wel een goeie indicatie) . ook de site is voorlopig nog enkel in het spaans maar ook hieraan wordt hard gewerkt.

* De aanpassingen zijn naar aanleiding van de corona pandemie en de daaraan gekoppelde leverings- en productie problemen ook hier zeer beperkt! dit hopen ze zo snel mogelijk te normaliseren.


Mendiz-magazine-2021-PRINt