Avontuur begint waar de verharde weg ophoudt.

 

Het rijden op gravelwegen is aan een snelle opmars bezig. Het is een uiterst populaire manier om tijd in het zadel door te brengen en daar is een goede reden voor. Er is namelijk nog heel veel onbekend terrein te verkennen, het is afwisselender dan het rijden op asfaltwegen en er is veel minder verkeer. Bovendien kan iedereen het doen.

Gravelrijders zijn mensen die van elk avontuur een groot feest kunnen maken. Wil je ook onderdeel zijn van het snelst groeiende fietssegment van dit moment? Hier lees je alles wat je moet weten over gravelbikes en bijpassende uitrusting zodat je zeker weet dat je eerste gravelavontuur meteen een onvergetelijke ervaring wordt.

 

Wat is een gravelbike?

Gravelbikes zijn veelzijdige fietsen die geschikt zijn voor het rijden op verschillende soorten ondergrond. Je kunt er probleemloos mee omschakelen tussen verharde wegen en onverharde paden. Ze zijn een ideale keuze op dagen wanneer je niet weet waar je rit naartoe zal leiden.

Gravelbikes zijn min of meer de studenten van de fietswereld – soms hard werken, maar vooral ook hard feesten. De meeste hebben een racestuur en de comfortabele geometrie van een endurance racefiets, maar zijn voorzien van stoere, dikke banden die qua breedte meer lijken op die van een mountainbike. Bredere banden zorgen voor meer comfort en grip op een zachtere ondergrond.

Fietsen die speciaal ontworpen zijn voor gravelrijden, hebben ook meer bevestigingspunten waardoor je meer spullen en water kunt meenemen. Zo kun je langere ritten maken met alle noodzakelijkheden aan boord.

 

https://www.trekbikes.com/be/nl_BE/fietsen/racefietsen/gravel-bikes/c/B546/