OLYMPIA:

Deze Italiaanse pareltjes vallen op

Olympia was een van de eersten die Hydroforming (metaalvormtechnologie met extreem hoge waterdruk) introduceerde bij de productie van frames voor racefietsen, net zoals het ook een van de eersten was om samengestelde materialen te gebruiken.

Het verfijnde ontwerp van de ultralichte frames wordt nu gezien naast mooie en stevige fietsen, bestemd voor het amateurpubliek. De racefietsen zijn in de loop van de tijd van gemiddeld naar hoog en tot topklasse gebracht. En na 120 jaar laten frames zoals de nieuwe LEADER de Olympia-ster schitteren .

Innovatief ontwerp, taps toelopende besturing, PressFit ™ trapas, hoogwaardige samengestelde materialen zoals T1000 (T staat voor Toray, de beste en grootste Japanse fabrikant van composietvezels ter wereld) of hoge module UD: Olympia kiest het beste om alleen de het beste.

 meer info 

MENDIZ:

Onze Spaanse nieuwkomer heeft hier ook een prachtig gamma met hier ook de “only for you” mogelijkheid een kleurkeuze naar uw eigensmaak voor een beperkte meerprijs!

Mendiz-magazine-2021-PRINt

TREK:

Elke Trek racefiets presteert naar behoren in tal van rijomstandigheden, van competitie tot toerrijden. Niettemin zijn de verschillende modellen ontworpen voor verschillende categorieën fietsers. Nagaan welke type racefiets het best past bij je sportieve doelen is de eerste stap bij het vinden van je perfecte nieuwe fiets.

Madone
De ultieme racefiets.
Aerodynamisch. Soepel. Licht. Alle drie tegelijk. De Madone is uit onafhankelijke testen naar voren gekomen als de snelste racefiets van allemaal, met zijn aero-integratie, maar wat hem echt speciaal maakt, is hoe licht en comfortabel hij rijdt op alle soorten wegdek. Als je een supersnelle racemachine wilt die net zo schitterend rijdt als hij eruitziet, kies dan de Madone.

Émonda
De lichtste en beste racefiets.
De Émonda is een zeer complete racefiets met een klassieke styling en bovenaardse rijeigenschappen. Door maat-specifieke buisvormen en optimalisatie van het bochtengedrag stuurt elke Émonda alsof hij op rails staat. Zoek je naar een ultralichte, superstrakke racer die klimt en daalt als de beste ronde-renner, dan is de Émonda jouw bike!

Domane
Comfortabele souplesse
De Domane verteert de slechtste wegen en de zwaarste uitdagingen met gemak dankzij IsoSpeed, een technologie waardoor het lijkt alsof gaten en putten in de weg niet meer bestaan. De Endurance geometrie geeft stabiliteit en zorgt ervoor dat je de hele dag lang heerlijk comfortabel fietst. Wie op zoek is naar een veelzijdige racer voor lange ritten of ontdekkingstochten op twee wielen is bij de Domane aan het juiste adres.

Alles wat je moet weten over schijfremmen op racefietsen
Racefietsen zijn tegenwoordig beter dan ooit en dat komt door een aantal avontuurlijke wegrenners die terrein wilden verkennen dat niet perfect verhard was. Ze gingen meer van een racefiets eisen en dit heeft geleid tot enkele belangrijke technologische verbeteringen waar alle wegrenners baat bij hebben, of ze nu over soepele, verharde wegen of zwaardere paden rijden.

Schijfremmen zijn de meest significante nieuwe technologie voor racefietsen. Schijfremmen zijn al vele jaren in gebruik op mountainbikes, maar tot voor kort werden ze te zwaar bevonden voor montage op racefietsen. Maar de schijfremmen van racefietsen zijn nu lichter en compacter, waardoor ze op racefiets steeds vaker de voorkeur krijgen.

In tegenstelling tot traditionele velgremmen of caliper-remmen die het wiel vertragen door direct op de velg met zachte rubberen blokken druk uit te oefenen, zit een schijfrem vast aan de wielnaaf en wordt geremd via remklauwen die direct aan het frame verbonden zitten. Schijfremmen worden gebruikt op auto’s, motoren en bijna alle off-road fietsen en dat zegt genoeg over de veelzijdigheid en remkracht van dergelijke remmen.