De nieuwe Top Fuel gaat van een pure XC race bike naar een lichte XCO- marathon-trailbike. Dus veel breder inzetbaar met zijn langere veerweg ( 120 mm veerweg voor en 115 mm achter ) en een vernieuwde geometrie maar wel met de snelheid en directe besturing van een XC race bike.
 
De combinatie van een luiere balhoofdhoek en langere reach maakt het rijders makkelijker om sneller te gaan op ruige afdalingen. De combinatie breder stuur en de kortere stuurpen geeft meer controle en de Dual Remote Lockout ervoor zorgt dat geen energie verloren gaat tijdens het klimmen.
 
Een knock block balhoofd beschermt tegen vorkkroon- of stuurimpact.   
Top Fuel gebruikt nog altijd bewezen veringtechnologieën zoals Active Braking Pivot, maar ook de Mino Link om de geometrie te verstellen en Control Freak interne kabelrouting zodat rijders hun eigen unieke setup kunnen bepalen. 

De nieuwe Top Fuel-serie omvat Alpha Platinum Aluminium en OCLV Mountain Carbon modellen. Waar de 9.9-modellen altijd full carbon frames hadden, krijgen ook de 9.7 en 9.8 modellen dit jaar een upgrade naar een full carbon frame.
Voor rijders die de nieuwste aandrijf- en veringtechniek willen komt er een 9.9 model met SRAM AXS. Rijders die nog een stap verder willen gaan en hun bike willen customizen, kunnen dat vanaf eind juli doen via Project One. 
Kortom: de nieuwe Trek Top Fuel is een efficiënte XC bike die gemaakt is om langere afstanden in kortere tijd af te leggen, maar nog altijd een plezier is om te berijden als de omstandigheden ruiger worden. 

Prijs vanaf €2999