Als ervaren jarenlange funbiker en (ex)trailrunner en door mijn eigen stekje in de Ardennen (eigenlijk nog Condroz ) ken ik deze streek goed.
Ik gids regelmatig kleine groepjes over de leukste en uitdagenste paadjes in deze streek.

2023  gaan we terug van start!!

Voor wie is dit geschikt?
Ben jij in de ban van strava en co?
Zijn gemiddelde snelheden, maximaal vermogen enz belangrijk voor uw stats?
Kom’s Kings of wat dan ook zijn uw uitdagingen?
Dan is dit NIETS voor U !!

Maar hou je van de natuur?
Heb je liever een trage single track i.p.v. een snelle dreef?
Heb je respect voor de medegebruikers van de paden en een goeiedag wensen is je nooit teveel?
Een verborgen leuk padje is soms een dicht gegroeid of er ligt een boom in de weg of even net nu niet rijbaar dan stappen we toch gewoon even?
Lukt het niet maar dat moet toch mogelijk zijn? dan proberen we gewoon nog eens?
Wat zeveren en eens lachen moet !
Een uurke langer onderweg dan voorzien?  ….waarschijnlijk wel .
welk “niveau” je moet hebben voor welke trip hangt af wat we gaan doen en zal afzonderlijk per ritje beschreven zijn. Zelfs ben ik een 50+ dus de snelste ben ik ook niet meer.

We spreken af de dag zelf (afhankelijk van de rit) tussen 9u00 en 9u30 terplaatse.
Via het fb evenement kan je carpooling afspreken met mederijders en iedereen brengt zijn eigen bevoorrading mee en meestal komen we ergens langs waar we eens kunnen bevoorraden onderweg.
Ik (we) hebben steeds een rit voor ogen maar het algemeen niveau van de groep maakt afwijkingen ↑↓ (een schepje bij of wat minder) mogelijk. Behalve de 1ste rit zijn we steeds min 5-6-.. u onderweg.
Bij slecht weer gelasten we alles af !


– 1ste kennismaking met een “echte” ardennen rit of er terug even inkomen -> voorwie?  nog nooit verder durven gaan dan een “bloso pad”?  maar wil je graag van net iets meer proeven! of wil je even terug in het ardennen ritme komen? Maar vooral een leuke bikedag in de ardennen beleven?

## ++ 26 Maart 2023
We wisselen enkele pittige passages af met iets langere recup momentjes dan gewoonlijk. We maken ook even tijd voor wat tips en tricks!
Inschrijving via het formulier onderaan de pagina max 10 deelnemers €15/persoon
volg het evenement hier op FB


– DEBO-Bikes MTB funride Ferrières ” the original”
Ferrieres-Hamoir hoe het allemaal begon! de eerste rit die ik gidste in de streek! Een mix van pittige klimmen, singletracks en technische passages. Nooit heel lange klimmen of afdalingen maar het grillige karakter van deze tocht maakt dat ook dit eentje is die aan de billen zal kleven. “Echt” mountainbiken en plezier is de hoogste prioriteit .
## +++ 16 April 2023
Inschrijving via het formulier onderaan de pagina max 10 deelnemers €15/persoon
volg het evenement hier op FB

– Ferrieres-Weris de heavy ride ### +++ 30 April 2023 (Datum nog onder voorbehoud)
– Ambleve ride *** ####++++
-Bike park weekend La Bresse ** 

Vul hier uw “zwaarste” MTB ervaring in om uw niveau in te schatten. vb Toertochten waasland of vaste bloso’s vlaanderen, Ardennen. Als je al b.v. de raid des hautes fagnes gereden hebt zonder veel probelemen dan is dit niet voor u! We houden steeds het recht u te weigeren.
De organisatie BVBA GEEDEBO (DEBO-bikes), evenals zijn zaakvoerders, medewerkers en vrijwilligers (helpers) kunnen niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen, lichamelijke schade/letsels of schade aan goederen, diefstal van goederen en/of voor schade en/of verlies dat voortvloeit uit het transporteren en/of herstellen van het materiaal/goederen van de deelnemers. • Men dient zich strikt aan de wegcode te houden en het verkeersreglement na te leven. • De training/ride wordt gereden met een mountainbike, u bent zelf verantwoordelijk voor de staat van deze, bij het onderteken verklaart u mede dat deze in perfecte staat is en geschikt is voor de activiteit/rit. Het dragen van een helm is uiteraard verplicht we adviseren het gebruik van gesloten handschoenen. • Iedere deelnemer houdt zich aan fairplay: Tragere worden rustig voorbijgestoken, snelle deelnemers worden doorgelaten. Deelnemers in nood worden geholpen. • Men volgt enkel het voorgereden/beschreven parkoers. U bent zelf verantwoordelijk om te bepalen of u de moeilijkheid of technieken die nodig zijn voor het parcours/obstakels aankan. • Alle afval, inclusief drinkbussen, wordt meegenomen tot aan de bevoorradingspost(en), of tot het einde. NIETS wordt in de natuur achtergelaten. De natuur en de medegebruikers van paden en wegen worden gerespecteerd. • We vragen geen gps-tracks te verspreiden van het parkoers op welke wijze dan ook. • U verklaart hiermee ook dat u in perfecte gezondheid bent en zodoende geschikt bent om deze training te volgen en/of rit fysiek aankan. We adviseren sterk (min jaarlijks) een screening te ondergaan bij een erkende sportarts.

legenda ### fysieke moeilijkheid  +++ technische moeilijkheid
We behouden het recht u te weigeren voor deelname v.b. indien we vermoeden dat dit uw mogelijkheden overtreft of niet aan uw behoeften zal voldoen.

** Enkel voor genodigden en ervaren bikepark rijders.
*** Enkel voor zeer ervaren rijders


Steeds een kleine groep 5-10 mensen . We wachten steeds op de iedereen.

Kostprijs (vanaf €15/per )
Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen lijf, leden en materiaal.
Bij slecht weer gaat het niet door het moet leuk blijven (en veilig).
Alle communicatie verloopt via FB @debobikesenfitness