Bescherm uw fiets tegen de weersomstandigheden: bij gebruik bij gestrooide wegen. regelmatig uw fiets afspoelen met een lauw sopje en daarna bewegende delen smeren en uw frame en rubber beschermen met een polis of siliconen spray

E bikes : Bij lagere temperaturen verminderd de capaciteit van de batterij!
Hou uw batterij steeds op kamertemperatuur en laad deze steeds op na elke rit dan kan u steeds genieten van de volle capaciteit van de batterij.(dit geldt ook voor verlichting, GPS enz! al dan niet oplaadbaar).

Bandenspanning aanpassen aan de omstandigheden: op glad wegdek is het verlagen van de bandendruk zinvol om de grip te verhogen. Net als bij de auto’s zijn er winterbanden beschikbaar die de veiligheid merkbaar verhogen.

Bij het stallen van uw fiets voor een langere periode: laad de batterij van de elektrische fiets op volgens de voorschriften in uw gebruiksaanwijzing  ook bij niet gebruik. Verlaag de bandendruk dit verhoogt de levensduur en plaats de banden eventueel op een stukje isolerend materiaal en dek af van het (zon)licht. Verwijder de batterijen uit de batterij verlichting.